Hem
Tidningen Bi-lagan
Tema
Kurser
Inköp
Kontakter för skolan
Länkar
Säkerhet
Utmaningen
Nyhetsbrev
  Nationellt resurscentrum för
 biologi och bioteknik
 Box 592, 751 24 Uppsala
 tel. 018-471 50 65
 Vid Uppsala universitet i
 samarbete med SLU.
 Ett uppdrag av regeringen.
 e-post   About us | Om oss | Webbkarta | Nytt på sajten
 
Kalendarium Tipsa »

20 feb-
24 apr
2017  

Uppsala
Lärarlyftskurs vid Uppsala universitet
Är du lärare och undervisar i biologi? Och har en behörighetsgivande lärarexamen MEN saknar behörighet i ämnet? Då är lärarlyftet i biologi vid Uppsala universitet något för dig! Biologi för lärare i åk 7-9, 45 högskolepoäng (1-45) ges på halvfart, med start 24 augusti 2017 och slut 24 januari 2019. Kursen kan sökas från och med den 15 mars, på: http://uppdragsutbildning.uu.se/Utbildningar/Lararlyftet/ eller direkt på antagningen: www.antagning.se Välkommen med din ansökan!
Läs mer »

4 apr
2017  


Biologiolympiaden, prov 2
Det andra uttagningsprovet till International Biology Olympiad genomförs på skolorna den 4 april 2017.

Den internationella biologiolympiaden genomförs 2017 i Storbritannien.
Läs mer »

5-6
apr
2017  

Umeå universitet
NO-biennal i Umeå
Nästa år är det dags igen för NO-biennaler för lärare i grundskolan, som arrangeras av de nationella resurscentrumen Bioresurs, Kemilärarnas resurscentrum, krc.su.se, och Nationell resurscentrum för fysik, fysik.org, med stöd av Skolverket. Först ut är Umeå 5-6 april (i samarbete med Umeå universitet) , följt av en NO-biennal i Kristianstad 26-27 april (i samarbete med Kristianstads högskola) och preliminärt ytterligare en den 9-10 oktober i Göteborg (i samarbete med Göteborgs universitet).
Skriv in i kalendern redan nu!
Läs mer »
26-27
apr
2017  

NO-biennal i Kristianstad
Kristianstads högskola
Nästa år är det dags igen för NO-biennaler för lärare i grundskolan, som arrangeras av de nationella resurscentrumen Bioresurs, Kemilärarnas resurscentrum, krc.su.se, och Nationell resurscentrum för fysik, fysik.org, med stöd av Skolverket. Först ut är Umeå 5-6 april (i samarbete med Umeå universitet) , följt av en NO-biennal i Kristianstad 26-27 april (i samarbete med Kristianstads högskola) och preliminärt ytterligare en den 9-10 oktober i Göteborg (i samarbete med Göteborgs universitet)
Skriv in i kalendern redan nu!
Läs mer »

9-10
okt
2017  

NO-biennal i Göteborg
Göteborg
Nästa år är det dags igen för NO-biennaler för lärare i grundskolan, som arrangeras av de nationella resurscentrumen Bioresurs, Kemilärarnas resurscentrum, krc.su.se, och Nationell resurscentrum för fysik, fysik.org, med stöd av Skolverket. Först ut är Umeå 5-6 april (i samarbete med Umeå universitet) , följt av en NO-biennal i Kristianstad 26-27 april (i samarbete med Kristianstads högskola) och ytterligare en den 9-10 oktober i Göteborg (i samarbete med Göteborgs universitet)
Skriv in i kalendern redan nu!