Hem
Tidningen Bi-lagan
Tema
Kurser
Inköp
Kontakter för skolan
Länkar
Säkerhet
Utmaningen
Nyhetsbrev
  Nationellt resurscentrum för
 biologi och bioteknik
 Box 592, 751 24 Uppsala
 tel. 018-471 50 65
 Vid Uppsala universitet i
 samarbete med SLU.
 Ett uppdrag av regeringen.
 e-post   About us | Om oss | Webbkarta | Nytt på sajten
 
Kalendarium Tipsa »

24 aug-
1 jun
2018  


Biologiolympiaden 2018
Biologilärarnas förening har tagit över hela ansvaret för genomförandet av Biologiolympiaden från och med läsåret 2017-18. Info och anmälningsformulär finns på Biologilärarnas förenings hemsida.
Läs mer »

9-10
okt
2017  

Göteborg
NO-biennal i Göteborg
Den 9-10 oktober 2017 är det dags för NO-biennalen i Göteborg! NO-biennalen är en konferens för dig som undervisar i F-9 och är intresserad av naturvetenskap. Det blir två dagar med massor av inspiration för undervisning i naturvetenskap. Lyssna på intressanta föreläsningar, prova nya experiment och idéer, besök utställningar och diskutera med kolleger om undervisningsidéer och erfarenheter. Programmet berör ämnesområden inom biologi, fysik och kemi med koppling till ämnesdidaktik, och handlar bland annat om:

Den svåra konsten att leva
Hästar och fysik
Skarpa uppdrag i skolan
Naturvetenskap i barnböcker
Rollspel och övningar i genteknik
Systematiska undersökningar av naturvetenskapliga fenomen
Lever spenaten?
Programmering
Vem vill bli miljönär?


Välkommen att anmäla dig till NO-biennalen i Göteborg! Info, program och anmälningsmöjlighet finns på NO-biennal i Göteborg

NO-biennalen i Göteborg genomförs i samarbete mellan Bioresurs och Göteborgs universitet och med stöd av Skolverket. De nationella resurscentrumen Bioresurs, Kemilärarnas resurscentrum och Nationell resurscentrum för fysik samarbetar kring genomförandet av de tre NO-biennalerna under 2017.

13-14
nov
2017  

Uppsala
Bioresursdagar 2017
Bioresursdagarna 13-14 november är nu fulltecknade. Anmäl dig gärna till reservlistan så vi ser om det finns intresse för att eventuellt erbjuda en repris på kursdagarna. Se "Våra aktuella kurser" för info och anmälan.