Hem
Tidningen Bi-lagan
Tema
Kurser
Inköp
Kontakter för skolan
Länkar
Säkerhet
Utmaningen
Nyhetsbrev
  Nationellt resurscentrum för
 biologi och bioteknik
 Box 592, 751 24 Uppsala
 tel. 018-471 50 65
 Vid Uppsala universitet i
 samarbete med SLU.
 Ett uppdrag av regeringen.
 e-post   About us | Om oss | Webbkarta | Nytt på sajten
 
Våra aktuella kurser Tipsa »

9-10/10  

NO-biennal i Göteborg
Den 9-10 oktober 2017 är det dags för NO-biennalen i Göteborg! NO-biennalen är en konferens för dig som undervisar i F-9 och är intresserad av naturvetenskap. Det blir två dagar med massor av inspiration för undervisning i naturvetenskap. Lyssna på intressanta föreläsningar, prova nya experiment och idéer, besök utställningar och diskutera med kolleger om undervisningsidéer och erfarenheter. Programmet berör ämnesområden inom biologi, fysik och kemi med koppling till ämnesdidaktik, och handlar bland annat om:

Den svåra konsten att leva
Hästar och fysik
Skarpa uppdrag i skolan
Naturvetenskap i barnböcker
Rollspel och övningar i genteknik
Systematiska undersökningar av naturvetenskapliga fenomen
Lever spenaten?
Programmering
Vem vill bli miljönär?


Välkommen att anmäla dig till NO-biennalen i Göteborg! Info, program och anmälningsmöjlighet finns på NO-biennal i Göteborg

NO-biennalen i Göteborg genomförs i samarbete mellan Bioresurs och Göteborgs universitet och med stöd av Skolverket. De nationella resurscentrumen Bioresurs, Kemilärarnas resurscentrum och Nationell resurscentrum för fysik samarbetar kring genomförandet av de tre NO-biennalerna under 2017.

Kursplats: Göteborg

30/10  

NT-undervisning för nyanlända elever
KRC anordnar i samarbete med Bioresurs en kursdag kring NT-undervisning för nyanlända elever. Margareta Ekborg, som varit projektledare för Skolverkets kartläggningsmaterial, steg 3, när det gäller kemi, biologi, fysik och teknik, kommer att föreläsa. Under dagen kommer det också bli tillfälle att i grupper ta fram konkret undervisningsmaterial tillsammans med kollegor från andra skolor. Mer information kommer senare. För mer information kontakta: Jenny Olander, 0812076549, jenny.olander@krc.su.se
Kursplats: Stockholms universitet, MND

13-14/11  

Bioresursdagar 2017 november
Årets Bioresursdagar har två teman, dels handlar det om hjärnan och nervsystemet, dels om spridning av infektionssjukdomar och antibiotikaresistens. Bl.a. berör kursdagarna humanfysiologi (nervsystemets reglering av organismen), smittspridning och infektion, mikroorganismer, samt antibiotika och evolutionära processer.
Kursen är nu fulltecknad, men anmäl dig gärna så vi ser om det finns intresse för en eventuell repris på kursdagarna.
Kursplats: Uppsala universitet
Anmälan »
Hemsida »