Hem
Tidningen Bi-lagan
Tema
Kurser
Inköp
Kontakter för skolan
Länkar
Säkerhet
Utmaningen
Nyhetsbrev
 


Havskatt

   About us | Om oss | Webbkarta | Nytt på sajten
 

Uppsala Universitet: Marina miljöer 3 p/5 p

Kursen ger en introduktion till havet som livsmiljö och grundläggande kunskaper om människans påverkan på havet och den kustnära naturen. Kursen vänder sig till alla som vill skaffa sig grundläggande kunskaper om naturen och aktuella miljöfrågor med västerhavet i fokus eller som är nyfikna på hur det är att läsa biologi i största allmänhet.

Vi vänder oss med kursen till en bred allmänhet — du kanske är nybliven student som funderar på att läsa biologi och vill få ett smakprov på marinbiologi? Kanske är du lärare, politiker, journalist, pensionär eller allmänt naturintresserad.

Förutom en spännande inblick i havets ekosystem och biologiska mångfald, under ledning av etablerade och engagerande forskare, får du också njuta av en fältkurs i västkustens vackra miljö, vid Klubbans biologiska station i Fiskebäckskil.

Kursen kan sökas som antingen 3-poängskurs eller 5-poängskurs.

Kursen inleds med en veckas fältstudier på Klubbans biologiska station i Fiskebäckskil. Fältkursen ges vid två olika kurstillfällen sommaren 2006: Kurs 1: 8/6–14/6, kurs 2: 15/6–21/6. Efter fältkursen följer ett projektarbete om antingen 2 veckor (3-poängskursen) eller 4 veckor (5-poängskursen).

Boende i flerbäddsrum (av vandrarhemsstatus) i anslutning till fältstationen kan erbjudas för 75 kr/natt. Observera att du själv måste ta dig till Fiskebäckskil och Klubban.

Förkunskapskrav till kursen: Grundläggande behörighet

Anmälningskoder sommaren 2006:
Marina miljöer 3 p, kurs 1 (start 8/6): 67066
Marina miljöer 3 p, kurs 2 (start 15/6): 67067
Marina miljöer 5 p, kurs 1 (start 8/6): 67068
Marina miljöer 5 p, kurs 2 (start 15/6): 67069

Kursens hemsida

För mer information kontakta: Tallmark, Bo

« Tillbaka